BESPLATAN MEĐUNARODNI VEBINAR

Progovori da vidim ko si

kultura govora i usmeno izražavanje

Subota, 23. maj u 11:00h

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds
PRIJAVITE SE NA VEBINAR

učešće na vebinaru svim prosvetnim radnicima donosi dva boda stručnog usavršavanja

O čemu će biti reči na vebinaru

Da bi se dobro govorilo mora se znati nešto o prirodi govora, o činiocima koji utiču na razvitak dobrog govora, o osobinama dobrog govora i kako se može otkloniti ono što nije dobro. Kao što postoji pravi put i stranputica u pisanju, isto tako postoje i u govorenju, a govor je u životu prosečnog pojedinca skoro tri puta više zastupljen od pisanja počev od trenutka kako otvori oči pa dok ne zaspi.

Sa razvitkom civilizacije govor dobija sve veći značaj. Naša civilizacija, civilizacija modernog čoveka dobija novi naziv – govorna civilizacija.

Dobro došli na vebinar – „Progovori da vidim ko si – kultura govora i usmeno izražavanje“! Nadamo se da će vam naši saveti omogućiti da oplemenite svoj govorni izraz, da učinite da vaš govor bude dodatno uverljiv, svrsishodan, jasan, glasan, dinamičan, razložan. Na taj način pomoći ćemo i deci da govore lepo i pravilno. Jer kao što je svojevremeno napisala dr Smiljka Vasić: „Dobar govor se uči uz dobar uzor i dovoljan broj podsticaja.“

Predavači

Slobodan Roksandić
dipl. glumac, master komunikolog, autor knjige „Progovori da vidim ko si“

dr Agota Vitkai Kučera
profesor Tehnike Glasa na Akademiji umetnosti  u Novom Sadu

Jovanka Milovanović
Master Glume i viši asistent na predmetu Scenski Govor na Akademiji u Banjaluci

Kome je vebinar namenjen

Svima onima koji žele da unaprede način govorenja, a naročito učiteljima, nastavnicima i roditeljima od čijih govornih navika zavisi kako će govoriti deca i mladi.

Zašto bi prosvetni radnici posebno trebalo da vode računa o negovanju kulture govora

Učitelji i nastavnici pripadaju grupi vokalnih profesionalaca koji imaju visoku glasovnu opterećenost. Slobodno se može reći da su im glas i govor osnovna sredstva za rad.

Drugi važan razlog zbog čega nastavnici treba stalno da se usavršavaju u ovoj oblasti jeste činjenica da baš oni u značajnoj meri oblikuju govorne navike učenika.

Takođe, brojna istraživanja ukazuju na to da, ukoliko nastavnici imaju ispravan i dinamičan govorni izraz, učenici će bolje prihvatati gradivo.

Ovaj stručni skup je akreditovao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, te učešće na vebinaru svim prosvetnim radnicima donosi dva boda stručnog usavršavanja.

Vebinar organizuju

PRIJAVITE SE NA VEBINAR

Progovori da vidim ko si

kultura govora i usmeno izražavanje

subota, 23. maj, 11:00h

PRIJAVA